islant | Gebiedsvisie Buytenhout-West
22274
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22274,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gebiedsvisie Buytenhout-West

Het burgerinitiatief BuytenHoutTafel ontwikkelt gezamenlijk met burgers, gebiedsbetrokkenen en omliggende gemeentes, een toekomstvisie voor het westelijk deel van Buytenhout. Dit grote groengebied grenst aan de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag, en is een belangrijk rustpunt in deze dichtbevolkte metropoolregio.

‘We beseften dat het groen om ons heen langzaam aan het verdwijnen is door steeds meer bedrijvigheid, toenemend toerisme en oprukkende bebouwing. Hoe ziet de toekomst eruit? Natuurlijk willen we er dan ook van blijven genieten, recreëren en ondernemen. Vanuit de Stichting Vrienden van Biesland, vanwaar dit initiatief ontstaan is, weten we dat er al grote betrokkenheid is bij het gebied. Dat krijgt nu een nieuwe impuls door samen aan de BuytenHoutTafel duurzame toekomstscenario’s uit te werken en met elkaar te bedenken hoe we een kringloop-economie opgang kunnen brengen.’ Aldus voorzitter Gé Kleijweg.

Voor dit project hebben de initiatiefnemers Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek) aangetrokken om het proces te begeleiden. ‘We gaan met elkaar de kernwaarden vaststellen en verwerken in een gemeenschappelijke gebiedsvisie. Een ontwikkeling opgang brengen waarmee we de economische, sociaal-culturele en ecologische structuren in dit mooie poldergebied verbinden. Duurzaam in alle opzichten.’ Aldus Sabrina Lindemann.

De gebiedsvisie voor BuytenHout-West wordt ontwikkeld binnen de kaders van de Omgevingswet, die in 2021 van kracht wordt en waarbij participatie van burgers en organisaties een centraal onderdeel is. Islant werkt in dit proces nauw samen met Sabrina Lindemann, voor de inhoudelijke ondersteuning, voor het vertalen van de input vanuit het gebied naar ‘waardenkaarten’ en het schrijven/samenstellen van de uiteindelijke gebiedsvisie.

Jaar

2018-2019

Locatie

Buytenhout-West

Opdrachtgever

Burgerinitiatief BuytenHoutTafel

Samenwerkingspartners

Mobiel Projectbureau OpTrek

Datum

13 december 2018

Categorie

Programma, Ruimte

Tags
#burgerinitiatief, #inclusieve gebiedsontwikkeling, #omgevingsvisie, #omgevingswet, participatie

Plaats een reactie