islant | Buurttuin Poelenburg
21439
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21439,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Buurttuin Poelenburg

In 2014 kwam een groep bewoners in Poelenburg met het mooie initiatief om een ecologische buurttuin aan te leggen. Door, voor en van bewoners! Islant ondersteunde de bewonersgroep met advies, het maken van een inrichtingsvoorstel en stak zelf ook de handen uit de mouwen voor de aanleg in 2015. Een jaar later verhuisde de tuin naar een nieuwe locatie in Poelenburg, omdat de bouwplannen die voor de eerste locatie in ontwikkeling waren onverwacht in een versnelling kwamen. Bewoners kunnen sindsdien tegen een kleine vergoeding en een tegenprestatie een (moes)tuintje gebruiken. De tegenprestatie bestaat uit het onderhouden van de gemeenschappelijke tuin.

In 2016 won de tuin de ‘Roel de Wit aanmoedigingsprijs’. Deze prijs is bedoeld voor het toegankelijk en bereikbaar maken van groen, natuur, water en recreatie voor een breed publiek, waardoor kwetsbare groepen en mensen met weinig inkomen toch van de natuur kunnen genieten. De ‘Roel de Wit aanmoedigingsprijs’ was een mooie beloning van de werkzaamheden!

 

 

Jaar

2014 - 2016

Locatie

Zaandam

Datum

14 februari 2017

Categorie

Programma, Ruimte

Tags
bottom-up, buurttuin, co-creatie, openbare ruimte, participatie

Plaats een reactie