islant | Herinrichting ‘t Vierkant
21791
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21791,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Herinrichting ‘t Vierkant

Al eeuwen is ‘t Vierkant een belangrijke plek in het centrum van Lisse. Daarom was er de wens om hier een mooi plein te maken voor bewoners en bezoekers.
Ondernemers, omwonenden en andere inwoners van Lisse, belanghebbenden en overige geïnteresseerden konden zich opgeven voor een schetsgroep. Binnen deze schetsgroep konden zij actief mee denken over planvarianten voor het plein. Samen met de schetsgroep is een concept voor de nieuwe inrichting van het plein bedacht. Islant heeft dit proces begeleid en vervolgens uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

 

De uitdaging was een plein te ontwerpen dat:

  • ruimte biedt voor de verschillende horecagelegenheden aan het plein
  • de bereikbaarheid van de zittende winkeliers garandeert
  • een mooie verblijfsplek is voor de bewoners en bezoekers
  • voldoende ruimte heeft voor grotere evenementen
  • het bloemencorso over het plein kan laten rijden

 

Op 19 december 2014 opende wethouder wethouder Evert Jan Nieuwenhuis het compleet vernieuwde plein.

 

Ism Mirjam Koevoet (1:1 landschapsarchitecten)

 

Jaar

2012 - 2014

Locatie

Lisse

Opdrachtgever

Gemeente Lisse

Gereed

2014

Datum

17 mei 2017

Categorie

Cultuur, Ruimte

Tags
co-creatie, dorpsplein, herinrichting, openbare ruimte, participatie

Plaats een reactie