islant | Metrostation Overamstel en omgeving
22339
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22339,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Metrostation Overamstel en omgeving

In de omgeving van Metrostation Overamstel, Amsterdam, gaat de komende jaren een hoop veranderen. De omliggende gebieden zijn aan het transformeren en zullen intensiever gebruikt gaan worden. Het metrostation zal een flinke verbetering ondergaan waarbij onder meer de overkapping, roltrappen, ontvangstdomeinen en fietsvoorzieningen aangepakt zullen worden.

De vraag aan Islant is om ondersteuning te bieden bij het opstellen van een Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de aanpak van de directe omgeving van het metrostation. Hierbij zijn thema’s als duurzaamheid en energietransitie leidend om een groeiende stad hand in hand te laten gaan met een duurzame, toekomstbestendige stad.

De uitdaging voor het opstellen van deze NvU zit hem vooral in het realiseren van een integrale visie, waarin alle plannen en ideeën die voor de verschillende plangebieden rondom het metrostation zijn ontwikkeld op elkaar worden afgestemd. Hierbij speelt ook de samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en de gemeente Ouder-Amstel.

 

Aanpak

De opgave voor Islant omvat onder meer het maken van een inventarisatie en analyse van de verschillende visies die voor de gebieden rond het plangebied zijn opgesteld. We maken een analyse van het gebied (en haar directe omgeving) wordt gemaakt, waarbij de ruimtelijke structuur, de landschappelijke structuur en verkeerstructuur worden verbeeld, aangevuld met een korte historische verkenning. In een aantal ontwerpateliers met stakeholders zullen de uitgangspunten voor het plangebied geformuleerd worden. Aan de hand van de uitkomsten van de ateliers wordt een aantal varianten uitgewerkt.

Jaar

2020-2021

Locatie

Metrostation Overamstel eo, Amsterdam

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Datum

6 oktober 2020

Categorie

Programma, Ruimte

Tags
gebiedsontwikkeling, herinrichting, metropoolregio, openbare ruimte, stedelijke vernieuwing, strategie

Plaats een reactie