islant | Stedelijke vernieuwing Den Helder
22039
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22039,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stedelijke vernieuwing Den Helder

Den Helder is bezig om het imago van een saaie en sobere stad van zich af te schudden. Dat gebeurt met een groot aantal langlopende en ambitieuze projecten, waaronder de vernieuwing van het stadshart. Voor en met Zeestad CV/BV werkt Islant sinds 2007 aan de stedelijke vernieuwing van Den Helder.

 

Zeestad is de uitvoeringsorganisatie van Den Helder met gemeente en provincie als aandeelhouders. We werken mee aan het waarmaken van de ambitie om de identiteit van een stoere en energieke stad naar boven te halen. Concreet doen we dat door op het hoger schaalniveau mee te denken over de visie op de stad, zowel in fysiek/ruimtelijk als in programmatisch en cultureel opzicht. We maken plannen voor het verbeteren van bestaande routes door de stad en het introduceren van nieuwe, betekenisvolle routes. We houden ons bezig met de vernieuwing van de voormalige Rijkswerf Willemsoord. En, op het lagere schaalniveau, werken we aan verschillende herinrichtingen van openbare ruimtes in de stad. Doordat Islant direct met Zeestad werkt zijn de lijnen naar de uiteindelijke uitvoering kort. Dit betekent onder andere dat wij, samen met gemeente en Zeestad, veel beslissingen in het werk nemen om te reageren op situaties die snel veranderen in een transformerend gebied.

 

Transformatie van het stadshart

Voor de vernieuwing van het stadshart van Den Helder heeft West 8 een plan gemaakt. Islant werkt vanuit Zeestad nauw samen met West 8 om de gestelde ambities zo goed mogelijk te realiseren. Zo worden er nieuwe kansen voor het winkelgebied gecreëerd door de verbetering van de routing en de vernieuwing van straten en gevels. De voormalige Rijkswerf Willemsoord wordt ontwikkeld als (cultureel) uitgaansgebied. Het stationsgebied is pas heringericht. In dit traject adviseert Islant over de ruimtelijke inrichting en kwaliteit van het stadshart en ontwerpt mee aan de openbare ruimte.

Jaar

2012 - 2018

Locatie

Den Helder

Opdrachtgever

Zeestad CV/BV

Gereed

2018

Datum

28 november 2017

Categorie

Ruimte

Tags
binnenstad, Den Helder, gebiedsontwikkeling, stedebouw, stedelijke vernieuwing

Plaats een reactie