islant | Centrumvisie Uitgeest
21669
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21669,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Centrumvisie Uitgeest

Voor de gemeente Uitgeest maakte Islant ism Mooi Noord-Holland een visie voor de vernieuwing van het centrumgebied van Uitgeest. Directe aanleidingen hiervoor zijn de sluiting van de bibliotheek en de plannen om op die plek zorg gerelateerde woningen te bouwen. Verder is er de wens van het schoolbestuur van Stichting Tabijn om drie bestaande scholen in Uitgeest (Binnenmeer, Vrijburgschool en de Molenhoek) in het gebied samen te voegen tot een Brede School. In en rond het gebied spelen nog meer ruimtelijke vraagstukken, zoals een verouderde sporthal, een verzorgingshuis dat niet meer aan de moderne eisen voldoet en de onzekere toekomst van het gemeentehuis nu de gemeente een ambtelijke samenwerking met andere gemeenten onderzoekt.

 

Gezien de ligging in de gemeente en het belang voor de burgers van de gemeente is de bevolking op verschillende momenten geraadpleegd en gevraagd naar de eigen ideeën voor het gebied. Islant maakte aan de hand van bijeenkomsten met stakeholders en bewoners een analyse van de ruimtelijke mogelijkheden en kansen van het gebied. Deze zijn gecombineerd met het door de gemeente voorgestane beleid tot een studie naar het voor deze locatie gewenste en mogelijke programma. In de studie worden de uitgangspunten en ambities beschreven die de basis kunnen vormen voor een verdere uitwerking.

 

Jaar

2016

Locatie

Uitgeest

Opdrachtgever

gemeente Uitgeest

Samenwerking

Mooi Noord-Holland

Datum

20 april 2017

Categorie

Programma, Ruimte

Tags
co-creatie, dorpsplein, herinrichting, participatie, vernieuwing centrum

Plaats een reactie