islant | De binnenstad als attractiepark?
22194
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22194,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

De binnenstad als attractiepark?

 

Attractieparken zijn ‘experts op het gebied van beleving en kunnen daarmee een mooie inspiratiebron zijn voor de gewone wereld.’ Dat stellen studenten van de Hogeschool Utrecht. Ze deden onderzoek naar de lessen die binnensteden kunnen leren van parken als Disneyland en de Efteling. Ze werden daarin begeleid door Remco Reijke, Pimm Terhorst en Alcuin Olthof. Over de geleerde lessen, schreven Pimm en Remco een artikel dat gepubliceerd werd in het mei nummer van Geografie.

Tijdens het project werd door de studenten ingezoomd op de Zoetermeerse Dorpsstraat. In een samenwerking met de Zoetermeerse stichting ‘Schatbewakers’. Als voortzetting van het studentenproject helpt Islant op dit moment met het opzetten van een DorpsLAB in Zoetermeer, om samen met ondernemers en bewoners van Zoetermeer de energie en ideeën vast te houden en om te zetten in concrete maatregelen voor het verbeteren van de Dorpsstraat.

 

illustraties: Pimm Terhorst
Datum

8 augustus 2018

Categorie

Cultuur, Kennisontwikkeling, Programma

Geen reactie mogelijk.