islant | Gebiedsvisie Multifunctioneel Sportcluster Leiden Zuid
22007
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22007,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gebiedsvisie Multifunctioneel Sportcluster Leiden Zuid

Islant werkt aan een visie voor een gebied in het zuid-westen van Leiden, waar diverse ontwikkelingen spelen. Het gaat om een gebied waar diverse sport- en leisure voorzieningen gevestigd zijn: een zwembad, een sauna en de Vijfmeihal, thuisbasis van de topbasketbalvereniging ZZ Leiden. De opgave is om een gefaseerde ontwikkeling van dit gebied mogelijk te maken, zodat de diverse bestaande en nieuwe functies een goede plek krijgen.

 

Het zwembad is aan vervanging toe. Elders in Leiden zal een nieuw zwembad worden gerealiseerd, waardoor het –verouderde- zwembad op deze locatie zal verdwijnen. Dit kan consequenties hebben voor de sauna, aangezien deze voor de installaties is aangewezen op het zwembad. De huidige Teldersschool verhuist en biedt zo ruimte aan een verplaatsing van de Leonardoschool naar deze locatie. Deze school richt zich met name op sport, waardoor een combinatie met goede sportvoorzieningen een vereiste is. De Vijfmeihal is ook aan het einde van zijn levensduur. Daarbij trekt ZZ Leiden regelmatig grotere aantallen bezoekers. In het verleden werd de hal daarom al eens uitgebreid, waardoor deze nu plaats biedt aan 2.000 bezoekers. De hal moet vernieuwd worden, waarbij een combinatie wordt gezocht met een breedtesporthal, die ook door de Leonardoschool gebruikt kan worden.

 

In de structuurvisie van de gemeente Leiden wordt deze locatie daarnaast gezien als nieuw te ontwikkelen woongebied. Dat betekent dat bij de planvorming voor dit gebied ook rekening is gehouden met de toevoeging van woningbouw.

 

Jaar

2017

Locatie

Leiden

Opdrachtgever

Gemeente Leiden

Gereed

2017/2018

Datum

28 november 2017

Categorie

Programma, Ruimte

Tags
gebiedsontwikkeling, gebiedsvisie, ruimtelijk onderzoek, stedelijke vernieuwing, topsport

Plaats een reactie