islant | Jutterspleintje
22060
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22060,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
previous arrow
next arrow
Slider

Jutterspleintje

Voor en met Zeestad CV/BV werkt Islant sinds 2007 aan de stedelijke vernieuwing van Den Helder. Zeestad is de uitvoeringsorganisatie van Den Helder met gemeente en provincie als aandeelhouders. We werken mee aan het waarmaken van de ambitie om de identiteit van een stoere en energieke stad naar boven te halen. Concreet doen we dat door op het hoger schaalniveau mee te denken over de visie op de stad, zowel in fysiek/ruimtelijk als in programmatisch en cultureel opzicht. We verbeteren bijvoorbeeld bestaande routes door de stad en introduceren nieuwe, betekenisvolle lijnen.

 

Op het lagere schaalniveau, werken we aan verschillende herinrichtingen van openbare ruimtes in de stad. In het stadshart ontwierpen wij verschillende openbare ruimtes, waaronder het schoolplein van de Thorbeckeschool en het Jutterspleintje. Het Jutterspleintje is mooi ingepast binnen de vernieuwde uitstraling van het stadshart. Dat betekent dat we werkten met de hoogwaardige materialen die goed aansluiten bij de nieuwe standaard inrichting van de openbare ruimte. Door het plaatsen van een aantal robuuste plantenbakken konden we de bestaande leilindes mooi inpassen in het nieuwe ontwerp. De bakken hebben een hoge, brede rand met hier en daar een houten element. Een helder en eenvoudig, maar sfeervol pleintje is het resultaat.

 

 

Jaar

2015

Locatie

Den Helder

Opdrachtgever

Zeestad CV/BV

Gereed

2015

Datum

29 november 2017

Categorie

Ruimte

Tags
Den Helder, openbare ruimte, stedebouw, stedelijke vernieuwing

Plaats een reactie