Stedelijke vernieuwing Den Helder
22429
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22429,stockholm-core-2.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.4.1,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22395

Stedelijke vernieuwing Den Helder

Den Helder is bezig om het imago van een saaie en sobere stad van zich af te schudden. Dat gebeurt met een groot aantal ambitieuze projecten, waaronder de vernieuwing van het stadshart. Zeestad CV/BV is de uitvoeringsorganisatie van Den Helder die met een integrale aanpak het voortouw heeft bij deze omvangrijke stedelijke vernieuwingsaanpak. Voor en met Zeestad werkt Islant sinds 2008 mee aan het waarmaken van de ambitie om de identiteit van een stoere en energieke stad naar boven te halen.

 

We denken mee over de visie op de stad en werken mee aan strategische plannen voor het stadshart en de Stelling van Den Helder. We maken plannen voor het verbeteren van bestaande routes door de stad en het introduceren van nieuwe, betekenisvolle routes. We adviseren bij de vernieuwing van het stadshart en de voormalige Rijkswerf Willemsoord. Ook ontwerpen we aan verschillende herinrichtingen van openbare ruimtes in de stad.

 

Transformatie van het stadshart

Voor de vernieuwing van het stadshart van Den Helder heeft West 8 een Uitvoeringsplan gemaakt. Islant werkt vanuit Zeestad nauw samen met West 8 om de in het Uitvoeringsplan gestelde ambities te realiseren. Zo worden er nieuwe kansen voor het winkelgebied gecreëerd door de verbetering van de routing en de vernieuwing van straten en gevels. De voormalige Rijkswerf Willemsoord wordt ontwikkeld als (cultureel) uitgaansgebied. Het stationsgebied is recent heringericht.

 

Van strategie tot uitvoering

In dit traject van stedelijke vernieuwing denkt Islant mee op strategisch niveau, adviseert over de ruimtelijke kwaliteit van het stadshart en ontwerpt aan de inrichting van de openbare ruimte. We zijn dus letterlijk van strategie tot en met de uitvoering bij projecten betrokken. Binnen Zeestad zijn de lijnen kort. Dit betekent dat in samenspraak met de gemeente veel beslissingen in het werk genomen worden om effectief te kunnen reageren op snel veranderende situaties in deze dynamische stad.

Jaar

2007-2021

Locatie

Den Helder

Opdrachtgever

Zeestad CV/BV

Date

6 oktober 2021

Category

Programma, Ruimte

Tags

gebiedsidentiteit, openbare ruimte, stedebouw, stedelijke vernieuwing

No Comments

Post a Comment